(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
CELOZRNNÉ ROHLÍČKY
Potřebné ingredience
200 ml mléka, 1 polévková lžíce oleje, 100 g celozrnné žitné mouky, 100 g špaldové hrubé mouky, 100 g hladké mouky, 2 hrsti ovesných vloček, 2 hrsti otrub, lněné semínko, 1 lžička soli a 1 lžička sušeného droždí.
Postup přípravy
Dám v uvedeném pořadí do pekárny, program příprava těsta.Z vykynutého těsta vyválím placku, rozříznu na 8 dílů a smotám rohlíčky.Nechám ještě 20 až 30 minut vykynout.Potřu mírně osoleným mlékem a peču ve vyhřáté troubě, horký vzduch, 175°C, 20minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Helena3
(upraveno)
5. 12. 2008, 9:42
Jen co půjde Zuzanka po obědě spinkat,tak se do nich pustím .Chleba -celozrnný, peču už asi 6.let , ale rohlíky jsem ještě nezkoušela, jen housky. Bála jsem se toho motání rohlíku